Content is king i sökmotoroptimering

Viktigt med bra och mycket innehåll

Content, eller innehåll som det heter på svenska är väldigt viktigt på när det gäller sökmotoroptimering. Det viktigaste är att det är bra artiklar och material som erbjuds och att det uppdateras kontinuerligt. Uppdateringarna kan vara små, men dem ska göra så sökmotorerna vill återkomma och indexera det nya materialet. Exempelvis kan du göra en nyhetssida därifrån du inkluderar de senaste rubrikerna på förstasidan. Här kan du skriva om nya uppdateringar som väntar och annat som gäller det ämnet som du behandlar. Dessa små uppdateringar ger inte bara ett värde till din sökmotoroptimering och dess robotar, utan även besökare ser att det händer lite på sidan. Bara fördelar!

Hur skriver jag bra Content (innehåll)

Du skriver bra innehåll genom att basera din text på fakta och information. Du kan till exempel skriva information om en produkt eller tjänst, se till att texten är innehållsrik och håller sig till ämnet. Ange tydliga rubriker som innehåller nyckelord som kan refereras till din webbplats. Du ska inte skriva artiklar för sökmotorerna, du ska skriva intressanta artiklar och text som är till för besökare och kan ha ett värde för dem. Det jag syftar på är att artiklarna inte får tappa sitt värde för besökarna även om de i viss mån är anpassade för din sökmotoroptimering.

Använd mycket Content i din sökmotoroptimering (innehåll)

Många sökmotorer älskar mycket content, speciellt när det är relevant. Se till att du skriver långa artiklar under väl utvalda rubriker och håller dig inom ämnet. Ser du att du håller på att spåra ur är det bättre att skriva en ny artikel om ett annat ämne inom samma kategori och göra en ny sida för den. Desto närmre kommer du en lyckad sökmotoroptimering.

Mer om sökmotoroptimering

Om sökmotoroptimering på wikipedia

Forum om sökmotoroptimering

SEO-forum

Termer inom sökmotoroptimering

Content is king
Domännamn
Dublicate content
PageRank
Redirect
Sidkarta
Satellitsidor
SEO
SERP
Spindel
Textlänkar
URL rewrite
ÅÄÖ